Кондиционни тренировки и мобилност

В края на 2018 година се запознах с Инес Субашка и се влюбих в нейните тренировки. Разликата с други тренировки и зали е, че макар да си в група, тренировката се пише индивидуално за теб и е съобразена с физическата ти активност и форма, както и със здравословното ти състояние. Инес Субашка е вдъхновител, автор на 6 книги, мотиватор и човек, който дава много и може много да се научи от нея.

Йога

Занимавам се с йога от 2007 г. Стилът, който ми е на сърце е Виняса Флоу Йогата. Основният ми преподавател е Теодора Рачева – Теди (Деви), основателката на студио Йога Мандала. Учила съм и при Туи Мериган, Саймън Парк, Бриджит Ууудс Креймър и др. Имаше момент в живота ми, когато водех и йога практики 🙂 .

Водна аеробика

Последния спорт, по който се запалих е водната аеробика. Тренирам в клуба на Мария Шпицер. Първите няколко пъти, когато отидох ми хареса, но когато попаднах на практиката на Дея, се влюбих в този спорт. Водата измива всичкия стрес, сърцето се щади от водата, а натоварването на мускулите може да е голямо. Обичaм тренировките и на Еми и на Стефи и с най-голямо удоволствие ходя и в 8 сутринта и в 8 вечерта :).

Оригами

Има едно поверие, че ако си намислиш желание и направиш 1000 жерава от оригами, то ще се сбъдне. Е направих 1000-те, но в процеса забравих желанието си. Поне беше забавно.
Друго поверие гласи, че когато дадеш на непознат жерав оригами, то това ще му донесе голямо щастие или успех. А когато това се случи, той трябва да предаде късмета нататък, т.е да подари жеравчето на друг човек.
В живота си съм подарявала много жерави и силно се надявам, че това е донесло късмет и щастие на получателя :).

Фотография

Фотографията ми е хоби от може би 2010 година. Тогава закупих и първия си полу-професионален апарат – Канон 500D с китов обектив 18-55 mm.
В началото го използвах на полу-автоматичен режим, а тази година най-накрая намерих времето и желанието да снимам на ръчен режим. Закупих си и поляризиращ филтър, както и close-up лещи. Обичам много да пътувам и да тествам апарата си. Любими снимки са ми пейзажите, залезите и облаците.
Обичам и да улавям моментите :).

Пъзели

Едно от любимите ми занимания, когато имам повече време, е реденето на пъзели. Това е дейност, която ме успокоява и ми дава рестарт на системата. Обожавам пъзели над 2500 части, както и такива с нестандартни части.